Το τρίτης γενιάς μηχανουργείο που εδρεύει στο κέντρο του Πειραιά, Μακρών Τειχών 23, υπό την διεύθυνση του Χρήστου Μ. Κουφού μηχανολόγου μηχανικού με πανεπιστημιακές σπουδές στην Αγγλία, στο πλαίσιο της αναβάθμισης και επέκτασης του μηχανολογικού του εξοπλισμού, προμηθεύτηκε και εγκατέστησε  ένα νέο κέντρο κατεργασίας του οίκου Hurco  και του τύπου VMX42Ti.

Η σειρά i, στην οποία ανήκει τα ανωτέρω μηχάνημα, είναι η νέα σειρά των κέντρων κατεργασίας και τόρνων CNC της Hurco.

Οι νέες μηχανές “i” δεν είναι απλά ένα  facelift.

Η κατάληξη “i” αντιπροσωπεύει την λέξη “intelligent” (έξυπνος) και με αυτό ο οίκος Hurco θέλει να τονίσει την αναβάθμιση που έχουν υποστεί οι μηχανές της. Όλα τα νέα μοντέλα που φέρουν αυτό το διακριτικό έχουν ενσωματωμένο το λογισμικό WinMax 9. Αυτή η έκδοση περιλαμβάνει λογισμικό που μπορεί να προ ελέγχει και να διαβάζει έως και 10.000 blocks. Αυτό δίνει ως αποτέλεσμα 30% γρηγορότερους χρόνους κοπής και καλύτερο φινίρισμα.

 

DSC05475

Ο παγκόσμια βραβευμένος για την ευκολία του CNC υπολογιστής με την διπλή έγχρωμη οθόνη είναι χτισμένος στην πλατφόρμα των Windows με συνεχείς αναβαθμίσεις.

Μερικές από τις κατασκευαστικές λεπτομέρειες, όπως παρακάτω περιγράφονται, μας δείχνουν γιατί ένα μηχάνημα της Ηurco θεωρείται το καλύτερο στην κατηγορία του.

Ο κεντρικός κινητήρας των 12.000 rpm/minείναι διπλής περιελίξεις, χαμηλής κατανάλωσης και υψηλής ροπής.

Το πλαίσιό του μηχανήματος είναι από άριστης ποιότητας χυτοσίδηρο με λεπτούς κόκκους για τη μέγιστη δυνατή ακαμψία.

Το τραπέζι και η κεφαλή μεταφέρονται με ενισχυμένες γραμμικές ράγες και Ball-screws με διπλά παξιμάδια και προεντατήρες.

Mέγιστο βάρος στο τραπέζι 1360 Kg, γρήγορες μετακινήσεις 35m/min, μέγιστη ταχύτητα κοπής 15,2m/min.

Ο αυτόματος μύλος αλλαγής εργαλείων των 24 θέσεων τύπου armείναι πλήρως περιφραγμένος, ώστε να κρατάει τα γρέζια έξω από τις θέσεις των εργαλείων, και ο εναλλάκτης είναι ηλεκτρικός αντί για πνευματικός  για καλύτερη αξιοπιστία.

Η  γεωμετρία κατασκευής της καμπίνας μας δίνει μεγαλύτερη περιοχή εργασίας σε σχέση με τον ανταγωνισμό και  υποστηρίζεται από ξεχωριστή αντλία καθαρισμού με ρυθμιζόμενα ακροφύσια.

Ακόμα στο εξοπλισμό περιλαμβάνονται :

  • 4ος άξονας 250mm
  • Δακτυλίδι ψύξεως ατράκτου
  • Ψύξη μέσω ατράκτου (GTS 20bar)
  • Air blast
  • Γρεζομεταφορέας τύπου ταινίας με μεγάλο ύψος για αποθήκευση γρεζιών
  • Spindle cooler
  • Ρυθμιστής θερμοκρασίας ηλεκτρικής καμπίνας
  • Λοξά τηλεσκοπικά ατσάλινα καλύμματα

Το μηχάνημα παραδόθηκε και λειτούργησε άμεσα και έχει ήδη ενταχθεί στη σειρά παραγωγής του μηχανουργείου.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στην εταιρεία ‘ΡΟΠΗ’ Στάθης Τσαμπέλογλου και Σια Ε.Ε αποκλειστικός αντιπρόσωπος του οίκου Hurco για την Ελλάδα και την Κύπρο.